Înfrângere la ultima partidă a anului și BCT-ul încheie anul pe locul doi

100

”Leii” bănățeni au ratat șansa de a termina în fotoliul liderului la final de tur și încheie pe locul secund prima jumătate a campionatului în urma înfrângerii de miercuri seara, 70-81 cu U Cluj.

Ultimul duel al anului pentru SCM BC Timișoara a însemnat și cea mai tare confruntare din turul Ligii Naționale. Campioana U Transilvania Cluj-Napoca venea în Banat pentru victoria cu numărul 9 care să îi securizeze poziția de lider la final de tur dar și pentru ”a arăta că suntem cea mai bună echipă din campionat”.

Iar ardelenii au tranșat partida cu 81-70 (27-20, 14-11, 18-22, 22-17) beneficiind de o bancă mai lungă și de avantajul în momentele cheie. Au prins și un pic de ajutor din partea timișorenilor care nu s-au putut baza pe coșgheterul Jeremic, lovit la degete. Fără liderul punctelor marcate, ”leii” s-au descurcat mai greu în ofensivă și le-au ușurat misiunea clujenilor. Elevii lui Tudor Costescu au condus o singură dată pe tabelă, 64-63, la jumătatea sfertului decisiv, după ce remontaseră de la -10.

Finalul sfertul trei a adus și momente tensionate când s-a fluierat un fault destul de ușor la Mijajlovic și la protestele acestuia Clujul a beneficiat de o abatere tehnică în huiduielile tribunei. Cu cele 4 libere plus posesia U s-a distanțat pe tabelă într-un moment în care BCT-ul punea presiune.

BCT: Komatina 23 puncte, Popa Calotă 18 puncte, Diaz 11 puncte, Mijajlovic 9 puncte, Burdgess 4, Tohătan 2 puncte, Drăgușin 2 puncte, Gheorghe 1 punct. U Cluj: Kromah 21 puncte, Watson 19 puncte, Sakic 16 puncte, Barro 9 puncte, Calnicenco 5 puncte.

”Astăzi Clujul a fost echipa mai bună și a câștigat pe merit. Noi am făcut un joc destul de bun în care a contat absența lui Jeremic – cu el în teren poate altfel ar fi mers jocul nostru – dar și faptul că în momentele cheie am pierdut puncte. Sunt mândru de cum am jucat astăzi și în întregul tur. Aș fi vrut să nu pierdem astăzi, un meci acasă cedat va conta în clasamentul final”, avea să spună la final tehnicianul bănățenilor, Tudor Costescu.

Turul se încheie cu Clujul pe prima poziție cu 9 victorii și două eșecuri, în timp ce BCT are 8 victorii și trei înfrângeri și rămâne a doua. Următorul meci va avea loc în 4 ianuarie, atunci când are loc derbyul timișorean cu BC Timba.

LĂSAȚI UN MESAJ