Înfrângere înaintea vacanței pentru ACS Poli, 1-3 cu Steaua

85

ACS Politehnica Timișoara va ierna pe locul 11 după ce a pierdut cu 1-3 în ultima partidă a anului, în fața lui Steaua București.

Partida de la Pitești, dintre Steaua București și ACS Poli Timișoara a tras cortina peste sezonul de toamnă al Ligii I. S-a încheiat cu victoria campioanei cu 3-1, rezultat ce o păstrează pe Poli pe poziția a 11-a a clasamentului. Chiar dacă au pierdut pe arena Nicolae Dobrin din Pitești, fotbaliștii bănățeni au punctat la impresia artistică. Ocaziile din prima repriză ale lui Belu, Sarmov și Elek au arătat o echipă venită să joace fotbal. În final, eurogolul semnat de D. Popescu din final a adunat aplauze.

Nevoit să improvizeze în centrul defensivei din cauza absențelor forțate ale lui Luchin, Scutaru și Cânu, antrenorul Florin Marin a trimis un cuplu de stoperi alcătuit din Melinte și Bocșan. Iar ultimul a fost ghinionistul primei reprize, fiind autorul autogolului prin care Steaua a deschis scorul în minutul 33. Bocșan a deviat nefericit o centrare în careu trimisă de Popa, după ce în prealabil Poli ratase trei ocazii foarte bune de a marca în minutele 9, 20 și 27 dar de fiecare dată Belu, Sarmov și Elek au trimis slab.

Poli a pierdut alți doi jucători din cauza accidentărilor, Elek în finalul primei reprize și Goga în startul părții secunde. Steaua a reușit desprindere în minutul 48 după un 1-2 care l-a găsit pe Stanciu la finalizare singur cu portarul oaspeților. S-a făcut 3-0 în minutul 81 după ce Hamroun a preluat de lângă Belu și apoi l-a învins pe Kirschstein.

Un minut mai târziu Dan Popescu a izbutit golul carierei sale. Fundașul stânga al violeților a trimis o torpilă de la peste 35 de metri direct în vinclu. Poli putea să mai marcheze în final, minutul 90+3, dar Bărbuț și-a bătut joc de o minge deși îl mai avea în față doar pe portarul advers.

Poli: Kirschstein – Belu, Bocșan, Melinte, D. Popescu – Sarmov (min. 68, Ov. Popescu), Llorente, Hernandez, Curtean, Goga (min. 54, Popovici) – Elek (min. 43, Bărbuț).

Poli rămâne in vacanta de iarna pe locul 11 în clasament cu cele 21 de puncte adunate în primele 23 de partide. Din sezonul regulat mai sunt de jucat 5 etape, iar apoi se intră în faza play-otului.

LĂSAȚI UN MESAJ