Republica Moldova: Ion Sturza, desemnat prim-ministru

170

Omul de afaceri Ion Sturza, desemnat de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti pentru funcția de prim-ministru!

„Cunoaște foarte bine problemele legate de economia țării, starea financiară și cea generală. Eu sper că el va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi socieatea. Sper că liderii partidelor pro-europene vor analiza, se vor mai gândi și vor lua o decizie corectă”, a declarat Timofti, citat de unimedia.info.

Ion Sturza (foto Facebook Sturza Ion) are la dispoziție, potrivit Constituției, 15 zile pentru a-și forma echipa guvernamentală și să-şi prezinte programul de guvernare. Dacă Legislativul nu va susține candidatura lui Ion Sturza, preşedintele Republicii Moldova poate să desemneze, în 45 de zile, un nou candidat. Dacă nici al doilea candidat nu trece de Legislativ, şeful statului poate dizolva Parlamentul.

Interesant! Acum nici o săptămână, Ion Sturza scria pe Facebook:

„Stimate Marian Ilici Lupu!
De ce v-ați speriat așa de tare, de unde atâta isterie și ură? Vă e frică că vine Sturza prim-ministru și vă ia treuca, vă pune la pușcărie pentru fărădelegile făcute împotriva poporului, pentru corupție și furtul miliardului?! Nu vine, dragă Marian Ilici! Pentru că nu vrea Vlad Plahotniuc… Și dacă el nu vrea, nu se întâmplă nimic în Republica Moldova. Așa că liniștiți-vă. Nu umblați cu șantajul, intimidări, dosare penale, acte de violență verbală și fizică la care ați recurs din plin, în ultimele zile! (…) Ca să fie clar, nu mi-am dorit și nu-mi doresc nicio funcție publică în Moldova. Nu am discutat și nu am de gând să discut cu nimeni așa ceva. Dar nici nu pot să permit ca cineva să-mi terfelească numele”.

Cel nominalizat în postare, președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, susține, potrivit unimedia.info, că Ion Sturza „este un candidat fără susținere politică. Această nominalizare este o înțelegere ascunsă a președintelui cu Partidul Liberal Democrat. Asistăm la un joc de culise. Va urma o perioada de show. Șansele guvernului Sturza sunt zero. Acest candidat a fost discutat cu mult timp în urmă pe ascuns”.

LĂSAȚI UN MESAJ