„Infracţiune” ruptă din filme: Poştaş reţinut, după ce nu a livrat corespondenţa de o săptămână. Unde erau miile de plicuri

586

Un poştaş din Sebeş, judeţul Alba, a fost reţinut joi, în urma unei percheziţii, fiind bănuit că nu a livrat, timp de o săptămână, corespondenţa mai multor persoane din oraş. Luna trecută, mii de plicuri, între care şi citaţii de la instanţe, au fost găsite în subsolul Oficiului Poştal din Sebeş.

Poliţiştii din Alba, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş, au făcut o percheziţie acasă la un angajat al Poştei, unde au găsit şi ridicat înscrisuri care dovedesc că acesta ar fi primit corespondenţa nelivrată la data de 11 iulie 2019.

Reprezentanţii IPJ Alba spun că bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru dispunerea măsurilor legale.

Cazul vine după ce, la sfârşitul lunii iunie, peste 10.000 de plicuri care nu au ajuns la destinatari, între care şi citaţii de la instanţe, au fost găsite în subsolul Oficiului Poştal din Sebeş şi acasă la foşti şi actuali angajaţi, în urma unor percheziţii. Atunci, opt persoane bănuite că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu şi nu ar fi livrat corespondenţa destinatarilor au fost reţinute.

În replică, Poşta Română anunţa că fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea, iar dacă suspiciunile se vor adeveri, se vor lua măsuri drastice.

LĂSAȚI UN MESAJ