Viaţa dublă pe internet a preotului-pedofil. „Vreau să întăresc Biserica să nu mai pătrundă Diavolul“

185

Anchetatorii de la DIICOT au identificat până în prezent trei copile cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, care i-ar fi trimis imagini indecente preotului Gheorghe Rece.

Originar din judeţul Constanţa, preotul ar fi folosit cel puţin 12 conturi de Facebook şi de Instagram, pe care afişa fotografii ale unor băieţi minori. Folosind acele conturi, Gheorghe Rece aborda victimele şi purta cu acestea discuţii cu privire la activitatea sexuală. Conversaţiile aveau ca finalitate obţinerea de către preot a unor imagini pornografice cu copilele.

Ancheta procurorilor a pornit ca urmare a unei sesizări venite de la Protecţia Copilului Iaşi. Instituţia a reclamat că, aflată în grija unui asistent maternal, o adolescentă de 13 ani, Maria Magdalena C., şi-a fotografiat zona intimă şi a trimis cu telefonul mobil imaginile unui necunoscut.

Dacă prin intermediul aliasurilor virtuale preotul încerca să racoleze copii, de pe contul pe care îşi declina identitatea acesta încerca să adune donaţii pentru biserica din parohia sa din satul Coroana. Un mesaj agramat a fost descoperit de procurori postat de Gheorghe Rece pe forumului unui site despre care preotul credea că are legătură cu Muntele Athos.

„Sunt părintele Rece Gheorghe Daniel, parohia Coroana (…) Vă rog să-mi donaţi şi mie veşminte ale sfintelor moaşte sau moaşte ale unui sfânt (…) Până la 8 ani nu am vorbit, mi-a deschis gura Maica Domnului, Maica Domnului m-a făcut preot să fiu slujitorul fiului ei. Sunt la biserica Sfintul Dumitru Izvorâtor de mir. În biserică se săvârşesc multe minuni cu ajutorul Maicii Domnului, vreau să întăresc biserica să nu mai pătrundă Diavolul, să nu mai am ispite de la Diavol (…)Vă rog din tot sufletul meu de preot”, e mesajul, editat de redacţie, al preotului constănţean. Acesta a postat imagini similare şi pe pagina sa de Facebook, invocând acolo că ar avea nevoie de bani pentru pictura bisericii.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ