Informaţii de ultimă oră despre epidemia de gripă! Ce a declarat Ministrul Sănătăţii

169

În contextul în care numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns sâmbătă la 39, Sorina Pintea a declarat că săptămâna viitoare va fi una „decisivă” în ceea ce priveşte o hotărâre referitoare la declararea epidemiei de gripă. 

„Săptămâna viitoare va fi decisivă. Dacă pentru a treia săptămână consecutiv numărul cazurilor diagnosticate va depăşi numărul cazurilor estimate, atunci vom declara epidemie de gripă. În ceea ce priveşte pacienţii care prezintă simptomele unei gripe, aceştia trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie, să evite automedicaţia şi să respecte cu stricteţe instrucţiunile pe care inclusiv Ministerul Sănătăţii le-a transmis în teritoriu având în vedere multiplele cazuri de viroze respiratorii din această perioadă”, a declarat Ministrul Sănătăţii într-o intervenţie la Antena 3.

De asemenea, Pintea a spus că în ceea ce priveşte vaccinurile antigripale, dozele care nu sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii „pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, care sunt societăţi comerciale”.

Sâmbătă, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunțat că p femeie în vârstă de 51 de ani din judeţul Prahova a murit, vineri, din cauza gripei, astfel numărul deceselor înregistrate la nivel naţional ajungând la 39. Tot vineri, alte patru persoane și-au pierdut viața după ce au contractat virusul gripal.

sursa: libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ