„Informare acasă! Siguranță în lume“ – o campanie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a ajuns în Timiș

61

Consiliul Județean Timiș a găzduit, azi, în sala multifuncțională o întrevedere cu reprezentanții primăriilor și instituțiilor deconcentrate din Timiș, derulată în cadrul campaniei Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, intitulată „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Campania are ca scop principal oferirea de informații privind drepturile pe care potențialii migranți români le au în statele membre ale Uniunii Europene. Cum suntem și noi membri ai acestei uniuni continentale nu mai sunt motive întemeiate ca românul să se mai ascundă sau să apeleze la metode la marginea legii când pleacă peste hotare. Are aceleași drepturi dar și obligații ca oricare cetățean de aiurea din Europa.

Pentru ca toatre informațiile să vină dintr-o sursă cât mai credibilă și oficială la întâlnire a fost invitat și Victor Ionescu, secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Dânsul a explicat o seamă de reglementări ce vizează situația celor din străinătate „Derularea acestei campanii este o acțiune binevenită, deoarece cei care doresc să plece în străinătate la muncă pot afla informații clare privind drepturile pe care le au. În egală măsură, consider că este foarte important ca și românii din diasporă să fie informați privind oportunitățile de locuri de muncă de la nivel local și national. Știm cu toții că în județul Timiș rata șomajului este foarte scăzută, ceea ce înseamnă că actualii investitori întâmpină dificultăți în dezvoltarea afacerii. Trebuie să găsim variante de a susține atât actualii și potențialii investitori, cât și românii plecați în străinătate și care au dorința de a se întoarce acasă”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ