Klaus Iohannis: Cazul Caracal arată cât de grav e dezastrul provocat de politica falimentară a partidului aflat la putere

38

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în discursul rostit joi la Conferința Națională a PNL, prin care și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale, că România se află într-un moment critic și a menționat în context cazul de la Caracal, care, a spus șeful statului, arată cât de grav e dezastrul provocat de politica falimentară a partidului aflat la putere.

Klaus Iohannis și-a construit discursul pe un atac dur la adresa guvernării PSD-ALDE, arătând că ea a însemnat un eșec economic, legislativ, un eșec în protejarea cetățenilor, un eșec dublat, în schimb, de „legi pentru infractori și bani pentru clientela politică”.

El a mai spus că din păcate, nu există un buton magic pentru a reseta statul român, reconstruirea statului este un proces de durată, care însă trebuie început imediat. Funcția publică trebuie să-și recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcționale, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat că cel mai important aliat în tot acest proces de reformare este cetățeanul român, în timp ce parteneriatul său cu PNL trebuie să fie „nucleul” care va cataliza toate energiile.

Cei care sunt incompetenți nu mai au ce să caute în sistemul public, este atât de simplu! a spus președintele. Klaus Iohannis a reamintit de programul „România educată” lansat de Președinție, subliniind că educația este o componentă esențială, alături de mediul privat, pentru schimbarea mentalităților și prosperitate pe termen lung. „Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe niște dușmani ai țării, așa cum fac PSD și ALDE”, a spus președintele.

sursa – digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ