6.1 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Infertilitatea – cauze, diagnostic şi soluţii VIDEO

Infertilitatea poate fi declanşată de o mulţime de factori: dereglarea hormonală, ovarele micropolichistice, endometrioză sau probleme ale trompelor uterine.

Cuplul care a avut raporturi sexuale neprotejate timp de un an şi nu obţin o sarcină se consideră un cuplu infertil.

Statistic, 50 la sută din cauza infertilităţii este infertilitate masculină şi 50 la sută este infertilitate feminină.

Infertilitatea – există cazuri care nu pot fi diagnosticate?

nfertilitatea nu este o pedeapsa şi nici o condamnare la o viaţă fără copii. Este important însă că imediat ce au trecut mai mult de 12 luni de activitate sexuală regulată şi neprotejată şi nu a apărut sarcina, cuplul să meargă la medicul specialist în infertilitate pentru a primi un diagnostic corect şi un plan personalizat de tratament. Nu se poate vorbi despre un singur tratament pentru infertilitate şi, foarte important, nu toate cuplurile diagnosticate cu infertilitate ajung la procedura numită fertilizare în vitro (FIV), existând şi alte moduri de a rezolva această problema – inseminarea artificială, transferul de gameţi ori transferul intrafalopian zigotic.

Există cupluri incompatibile pentru fertilitate?

Nu există un singur tratament eficient pentru infertilitate. Există tratamente specificice fiecărui diagnostic, de aceea este foarte important să avem un diagnostic complet şi corect.

Care sunt şansele să se nască gemeni în urmă unui tratament de fertilizare în vitro?

Rată de succes a procedurii de fertilizare în vitro depinde de o serie de factori între care vârstă viitoarei mame joacă un rol foarte important.

Fertilitatea maximă pentru femei se înregistrează în jurul vârstei 18 – 23 de ani, se stabilizează până în jurul vârstei de 27-28 de ani. Declinul uşor începe până la împlinirea vârstei de 30 de ani, urmând că după 35 de ani lucrurile să devină mult mai dificile, iar după 40 de ani, fertilitatea scade abrupt.

După ce are loc transferul embrionar, viitoarea mămică are nevoie de repaos şi i se recomandă evitarea eforturilor fizice cel puţin 3-4 zile de la FIV. După 12-14 zile, pacienta va face un test de sânge care arată dacă procedura de fertilizare în vitro a avut sau nu succes. Odată confirmată sarcina, mămică trebuie să ştie că sarcina obţinută prin FIV este la fel că una obţinută pe cale naturală.

sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :