Indolența ucide, din nou, în spital. O tânără a murit după naștere, în așteptarea cardiologului „prins” cu o discuție amicală

375

Cazul unei tinere de 23 de ani din Piatra Neamţ, care a murit la o zi după naştere, aşteptând să fie consultată de un cardiolog, deoarece acuza palpitaţii şi puls mărit, scoate la iveală detalii revoltătoare. Medicul care a invocat că are urgenţe şi nu poate vedea lehuza era prins într-o „discuţie amicală” la telefon.

Geanina Sechel a murit pe 30 noiembrie 2017, fără ca nimic să-i prevestească sfârşitul tragic. De atunci, procurorii din Neamţ nu au reuşit să finalizeze ancheta. Cercetările disciplinare, desfăşurate la nivelul spitalului din Piatra Neamţ, s-au soldat cu sancţionarea celor doi medici care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea lehuzei. Ginecologul Cosmin Rugină şi cardiologul Lucia Chetreanu au fost găsiţi vinovaţi şi sancţionaţi, însă amândoi au contestat deciziile în instanţă.

În cazul doctoriţei Chetreanu, sancţionată cu diminuarea salariului cu 10% timp de o lună şi interdicţia de a efectua gărzi în secţia de cardiologie a spitalului, contestaţia a fost respinsă de judecători încă de anul trecut. În privinţa ginecologului Rugină, sancţionat cu avertisment scris, Tribunalul Neamţ şi, recent, Curtea de Apel Bacău i-au dat câştig de cauză, judecătorii dispunând anularea sancţiunii.

Chiar dacă detaliile anchetei penale, nu au fost făcute publice, starea de fapt reţinută de instanţele civile care au judecat contestaţiile împotriva sancţiunilor disciplinare scoate la iveală nu doar indolenţa cardiologului ci şi modul cinic în care acesta a minţit în încercarea de a-şi acoperi lipsa de intervenţie.

Cronologia tragediei, în ancheta adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ