INCREDIBIL! Criză de vaccin antirujeolic în vestul țării, chiar dacă suntem campioni la numărul de îmbolnăviri și de victime

259

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara continuă să fie suprasolicitat din cauza numărului mare de cazuri de rujeolă. Conducrea unității sanitare a primit cereri de spitalizare şi din alte judeţe, dar e nevoită să le refuze. Asta pentru că nu mai are nici paturi libere şi nici personal suficient.

Situația din judeţul Caraş-Severin nu este nici pe departe mai bună. Carașul are nevoie în continuare de vaccin antirujeolic. Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin face cunoscut, printr-un comunicat primit la redacție, că a primit 300 de doze de la Dolj dar și acestea sunt insuficiente.

Medicii de familie care nu au intrat în posesia acestui vaccin sunt rugaţi să se prezinte în această săptămână la sediul DSP. La ora actuală au fost confirmate 560 de cazuri de rujeolă, iar bolnavii în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara” spune purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin Daniel Botgros.

Vă reamintim că, la sfârșitul anului trecut, o fetiță a murit de rujeolă, la Timișoara. Mai mult, în prima săptămână a acestui an, peste 50 de copii erau deja internați cu diagnosticul de rujeolă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, iar județul Caraș-Severin se confrunta deja cu o criză a vaccinului antirujeolic.

LĂSAȚI UN MESAJ