Incident grav! Bărbat cu arsuri pe 80% din corp, după ce a căzut în foc

596
elicopter smurd

Un adolescent de 15 ani din Sacalasău şi un bărbat de 78 de ani din Mierlău au ajuns, miercuri, la spital, după ce au suferit răni serioase, în timpul unor incendii de vegetaţie.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, săteanul din Mierlău „a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafaţa corpului, căzând în grămada de resturi vegetale pe care le aprinsese în vederea igienizării terenului aferent propriei grădini”.

„Pentru salvarea victimei, la faţa locului a fost mobilizat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat septuagenarului, îngrijirile medicale care se impuneau, transportându-l ulterior la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Bucureşti”, arată comunicatul.

La rândul său, adolescentul din Sacalasău a fost rănit câteva ore mai târziu, în circumstanţe asemănătoare.

„Victima, în acest caz un băiat în vârstă de 15 ani, încercând să aprindă, utilizând benzină, resturile vegetale adunate în urma curăţării grădinii, a suferit arsuri la nivelul feţei, antebraţelor şi al pieptului”, explică informarea.

Băiatul a fost asistat medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care l-a transportat până în Derna, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat tot cu elicopterul la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ