Închisoare pentru femeia care a mințit că are cancer și a strâns mii de euro din donații. Pe ce a cheltuit banii

210

Mama care s-a prefăcut bolnavă de cancer şi a reuşit să strângă mai bine de 50.000 de euro, în contul de donaţii, a fost găsită vinovată pentru fraudă şi va merge la închisoare.

Femeia a folosit banii pentru a-şi finanţa viaţa luxoasă
Banii au fost cheltuiţi la restaurante, pentru excursii precum şi pentru jocuri de noroc online

Nicole Elkabbas, în vârstă de 42 de ani, va ajunge în spatele gratiilor, după ce a susţinut că are nevoie să plătească un tratament pentru cancer vital, după care „a spart banii”, scrie The Sun.

Judecătorul Mark Weekes i-a spus mamei că „eşti condamnată pentru ceea ce eu consider că sunt probe evidente în ambele capete de acuzare. Va exista o pedeapsă privativă de libertate”.

Pe lângă fraudă, femeia a mai fost găsită vinovată şi pentru deținerea de bunuri ilegale în legătură cu donațiile în valoare de mii de lire sterline pe care le transferase în contul ei bancar.

Pagina de donaţii, intitulată „Nicole are nevoie de ajutorul nostru” era scrisă la persoana a treia din partea mamei ei, pe care Elkabbas o îngrijeşte. S-a jucat cu sentimentele oamenilor descriindu-se ca fiind „o fiică frumoasă” şi „mamă iubitoare a unui băiat de 11 ani”.

Banii au fost cheltuiţi la restaurante, pentru excursii şi jocuri de noroc online
Nicole Elkabbass a creat o pagină de GoFundMe pentru donaţii caritabile, iar în timpul procesului a negat frauda precum şi transferul sumei de 50.000 de euro în contul bancar între 5 februarie şi 9 august 2018.

Procurorul Ben Irwin a declarat în fața instanței că Nicole nu a avut nevoie şi nici nu a folosit banii pentru tratamentul vreunei boli, mai ales că nu a avut niciodată parte de diagnosticul menţionat.

El a declarat că sume uriaşe de bani au fost cheltuite la jocuri de noroc online, pentru plata unor datorii mai vechi, pentru achiziţionarea unor bilete scumpe la Tottenham Hotspur, pentru câteva călătorii şi în generla pentru a-şi asigura un stil de viaţă luxos, „lipsit de griji”.

Poză falsă de pe patul de spital
De asemenea, o imagine publicată pe contul fundaţiei o arăta pe Nicole pe un pat de spital, fiind „slăbită şi afectată în urma tratamentului”. Adevărul era însă altul, fotografia fiind făcută în urma unei operaţii anterioare de îndepărtare a vezicii biliare în decembrie 2017.

Operația de la Spencer Private Hospital din Margate, Kent a fost plătită cu ajutorul unei asigurări private de asistență medicală și complet fără legătură cu cancerul, potrivit dl Irwin, imaginea fiind folosită cu scopul de a atrage atenţia şi simpatia publicului.

Oamenii au fost păcăliţi de aparenţe, iar femeia a reuşit să strângă mai bine de 50.000 de euro în contul de donaţii.

Medicul ginecolog Nicholas Morris, cel pe care Nicole l-a întâlnit pentru prima dată în 2017 într-un cadru formal, la un eveniment caritabil. El a declarat în instanţă că femeia nu este pacienta lui şi că nu a tratat-o niciodată, nu au vorbit niciodată despre sănătatea ei.

Ulterior, omul a găsit pagina de donaţii şi a recunoscut tapetul şi perdelele din spitalul la care lucrase, în care Nicole fusese internată pentru operaţia de scoatere a vezicii biliare. În acel moment şi-a dat seama că ceva nu este deloc în regulă.

Înterogată la secția de poliție Canterbury ea a insistat în mod repetat că are cancer și a recunoscut că a creat pagina GoFundMe, dar „adevărul a început să se strecoare” în timp ce vorbea despre jocuri de noroc. Atunci a devenit suspectă, iar boala a început uşor uşor să se transforme într-o adevărată minciună.
Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ