Începutul de an şcolar aduce aglomeraţie în trafic. Se fac zeci de minute în loc de doar câteva

138

Prima zi de şcoală a adus în Timişoara aglomeraţie mult mai mare faţă de prioada vacanţei. Şoferii au pierdut, luni dimineaţa, minute bune în trafic pentru a ajunge la serviciu sau la şcoli. Mulţi dintre ei s-au plâns pe Facebook, spunând că în loc să facă doar câteva minute până la destinaţie, au stat în trafic peste 20.

Cei mai mulţi conducători auto dau vina pe semafoarele extra care au împânzit oraşul.

„Mie sincer nu-mi mai vine să ies din casă. Mi-e pur şi simplu scârbă. Mă întorc la 12 noaptea, nimeni pe stradă, coadă la orice intersecţie, c-a răsărit câte-un semafor şi aşteptăm să treacă omul invizibil. Fac 20 de minute unde faceam 7 înainte. ZIUA”, scrie un utilizator.

Alţii spun că autorităţile le-au răspuns şi le-au spus că lucrările la infrastructură sunt de vină.

„Am auzit că „din cauza lucrărilor” se circulă greu.

trafic-masini-2E posibil să fie aşa, unde şi sunt lucrări (sau pe aproape). Strada Zlatna o ştiţi? Dacă o ştiţi, o să observaţi un „trafic atipic” (şi în spate mai aveam trei maşini). O parte din explicaţie se găseşte pe 3 August, adică strada în care „se înfundă” Zlatna (poza 2 – unde s-au mai pus la coadă imediat şi două tramvaie, dar nu am apucat să le mai pozez)”, scrie un timişorean pe reţeaua de socializare.

Lucrări sau semafoare, cert este că în oraş s-au format cozi interminabile. De pe Calea Sever Bocu până la Gara de Nord şoferii au făcut cel puţin 30 de minute, pe Calea Aradului sau Circumvalaţiunii circulându-se bară la bară.

Aglomeraţie a fost şi în Piaţa Bălcescu, acolo unde poliţiştii rutieri au intervenit pentru dirijarea circulaţiei, iar în zona centrală s-au creat ambuteiaje. De pe Podul Tinereţii, care duce în Piaţa Sfânta Maria, coada s-a întins până lângă Catedrala Mitropolitană, afectând şi circulaţia tramvaielor.

LĂSAȚI UN MESAJ