Începutul anului trecut, perioada în care timișenii au ridicat cele mai multe rețete compensate

14

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a decontat anul trecut 191.458.684 lei, pentru retetele compensate si gratuite eliberate asiguraților de farmaciile din județ. Cel mai ridicat consum de medicamente a fost înregistrat în luna ianuarie 2019  (28.370.410 lei), iar cel mai scăzut consum de medicamente a fost  în luna octombrie 2019 (5.247.340 lei).

Comparativ cu anul 2018, suma decontată farmaciilor în contract cu CJAS Timiș, pentru rețetele gratuite și compensate, a crescut cu aproximativ 30 de milioane de lei. „Atragem atenția tuturor furnizorilor de medicamente aflați în relație contractuală cu CJAS, că au obligația  să se aprovizioneze cu medicamente, in maximum 24 de ore pentru bolile acute și subacute și 48 de ore pentru bolile cronice.

În cazul în care o persoană asigurată intampină probleme in obtinerea medicamentelor gratuite sau compensate, această persoană  se poate adresa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis pentru a rezolva, in cel mai scurt timp posibil, situatia asiguratului respectiv”, a precizat Victor Dumitrașcu, Președinte-Director General CJAS Timiș.

În 020, ăn contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate  Timiș sunt 133  de farmacii.

LĂSAȚI UN MESAJ