Începe triajul epidemiologic în școlile din Timișoara

176

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică solicită realizarea triajului epidemiologic de urgență după apariția gripei și înmulțirea cazurilor de viroze. DSP a notificat Primăria Timișoara și Inspectoratul Școlar să dispună măsurile necesare pentru limitarea cazurilor de îmbolnăvire.

„Măsurile impun realizarea triajului epidemiologic zilnic în colectivităţi (şcoli, grădiniţe, creşe etc) şi asigurarea respectării normelor de igienă personală şi colectivă atât a personalului medical, de îngrijire, didactic cât şi a elevilor şi preşcolarilor. Triajul va fi realizat la începutul activităţii de către personalul sanitar din cadrul cabinetelor şcolare, preşcolare, creşe sau de către cadrele didactice, acolo unde nu este asigurată asistenţa medicală în unitate”, spune purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Dana Şpac.

DSP Timiş mai cere raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire înregistrate la nivelul unităţilor de învăţămînt, iar cazurile depistate cu manifestări respiratorii vor fi izolate şi nu vor frecventa colectivitatea, fie că este vorba despre cadre didactice, medicale şi de îngrijire sau de elevi şi preşcolari.

În săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019, în judeţul Timiş au fost înregistrate 2.252 de viroze (cu 51 de internări), 417 pneumonii (cu 90 de internări), cinci cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care s-a primit confirmarea de gripă, prin investigaţii de laborator, pentru un caz, pacientul fiind internat, sub tratament.

În acest an au fost înregistrate şi două decese provocate de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ