Începe şantierul la Pasajul Jiul. Miercuri, Primăria Timişoara predă amplasamentul-VIDEO

977

Timişorenii vor avea parte de un nou şantier în oraş. Încep lucrările pentru lărgirea Pasajului Jiul la 5 benzi. Lucrarea, de mare anvergură, este mai mult decât necesară pentru fluidizarea traficului din oraş. Intersecţia de sub calea ferată este mereu congestionată, mai ales pentru că şoferii care vin de pe strada Gării şi se îndreaptă spre Calea Circumvalaţiunii au la dispoziţie o singură bandă şi doar câteva maşini reuşesc să treacă pe culoarea verde a semaforului.

Primarul Timişoarei, Nicoale Robu, a anunţat că amplasamentul va fi predat miercuri, 13 aprilie, constructorului, iar lucrările pot începe. Acestea vor consta în lărgirea pasajului CF astfel încât amenajarea rutieră să cuprindă 5 benzi, se vor construi trotuare, piste de biciclete şi spaţii verzi. Costurile se ridică la 8 milioane de euro şi vor fi decontate de bugetul local.

În acest an, autorităţile locale vor să demareze şi lărgirea Pasajului Popa Şapcă. Din păcate, licitaţia de atribuire a lucrării a fost contestată, iar acum Primăria Timişoara aşteaptă soluţia din partea Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ