Direcţia de Drumuri Timişoara verifică actuala capacitate a DN6

294

Unul dintre cele mai aglomerate şi tranzitate drumuri naţionale care traversează judeţul Timiş este DN6. Şoseaua duce până la graniţa cu Ungaria, la Cenad. Aşadar, mii de maşini trec zilnic pe acest drum, iar autorităţile vor să ştie dacă drumul poate suporta în continuare traficul la capacitatea actuală.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă participanţii la trafic că, în perioada 12-15 aprilie, o echipă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (C.E.S.T.R.I.N.) efectuează măsurători de capacitate portantă cu echipament FWD*, în vederea actualizării bazei de date. Echipa va măsura rezistenţa DN 6 de a prelua traficul, iar măsurătorile au loc pe tronsonul DN 6 km 529+000 – 639+350 (între localitatea Şuştra – localitatea Cenad). Echipamentul de măsurare va fi semnalizat corespunzător, pentru a asigura siguranţa participanţilor la trafic.

Rezultatele măsurătorilor vor fi folosite în proiectul de modernizare a drumului. An de an aici apar gropi la fiecare kilometru, iar DRDP Timişoara nu a făcut alteceva decât să le plombeze. În ultimii 10 ani, DN 6 a fost reabilitat doar pe porțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ