Robu despre modernizarea liceelor: „Nu avem nicio grijă că nu vom termina până în 30 iunie” VIDEO

493

Reabilitarea celor trei licee din Timişoara, J.L. Calderon, C.D. Loga şi Nikolaus Lenau, merge bine. Cel puţin asta susţine primarul oraşului, Nicolae Robu, care dă asigurări că lucrările vor fi terminate până în 30 iunie. Acesta este termenul impus, şi prelungit, de Comisia Europeană, modernizarea şcolilor fiind realizată pe fonduri nerambursabile.

În ceea ce priveşte Liceul Jean Louis Calderon, nu avem nicio grijă că nu vom termina până în 30 iunie. Acesta este termenul, nu mai devreme. La Loga lucrurile se mişcă mai bine. Se lucrează pe noul contract, cu referire la lucrări imprevizibile, care nu au fost prinse de proiectanţi iniţial. Şi am înţeles că şi pe partea contractului inițial lucrurile se mişcă bine. Şi la Lenau sunt semne îmbucurătoare la lucrările de exterior. Proiectantul şi executantul au ajuns la o înţelegere pentru a remedia greşelile din proiect. În curând se vor relua lucrările şi la faţada exterioară. Noi vom face aceste lucrări pe bani de la bugetul local”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Lucrările de reabilitare a celor trei licee din Timişoara se ridică la 19 milioane de lei. Inițial proiectele au pornit pe bani de la bugetul local, dar pe parcursul anului 2015 autorităţile locale împreună cu ADR Vest au reuşit să obţină bani europeni pentru modernizarea şcolilor de prestigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ