Începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Vezi care e calendarul

181

Începând de astăzi, 22 februarie, la toate şcolile din Timiş, ca de altfel şi din toată ţara, potrivit metodologiei şi calendarului privind înscrierea copiilor în învăţământul primar, pentru anul 2017 – 2018, se afişează circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.

Tot de astăzi, unităţile de învăţământ afişează programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi, precum şi unităţile/instituţiile în care se poate realiza.

Totodată, unităţile de învăţământ au obligaţia de a afişa criteriile specifice de departajare elaborate în urma consultării cadrelor didactice şi a partenerilor sociali.

Începând cu 23 februarie şi până în 2 martie, şcolile vor organiza zile ale porţilor deschise, în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţii claselor pregătitoare. Cu această ocazie, se vor organiza şi întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2017 – 2018, în învăţământul primar.

Din 22 februarie până în 14 martie, se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care vor fi înscrişi la toamnă în clasa pregătitoare.

Între 27 februarie – 16 martie, părinţii vor completa, online sau la sediul unităţii de învăţământ, cererea tip de înscriere, urmată de validarea acestora, atât pentru şcolile normale, cât şi pentru cele speciale.

În 17 martie se vor procesa cererile de inscriere pentru cei care au optat pentru şcoala de circumscripţie, iar între 18 – 21 martie se vor procesa cererile depuse de părinţi pentru înscrierea la o altă unitate decât cea de circumscripţie, în măsura în care mai există locuri libere.

După procesarea tuturor cererilor, la nivel naţional, la şcoli se vor afişa elevii înscrişi, locurile rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după această primă etapă.

În etapa a doua, părinţii copiilor care nu au fost înscrişi sau nu au participat în prima etapă vor depune cereri tip de înscriere cu trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, în perioada 24 – 30 martie.

În 6 aprilie, la toate unităţile de învăţământ se vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar între 7 – 13 aprilie se vor centraliza şi soluţiona, de către inspectoratul şcolar, cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi, soluţionarea având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.