Începe Cupa României! ”Leii” sunt specialiștii turneelor finale

72

BC SCM Timișoara joacă cu trofeul Cupei României pe masă în turneul final. ”Leii” reprezintă cea mai experimentată echipă dintre cele opt participante la turneul de la Sibiu, din 14-17 februarie.

Emoții mari pentru baschetul timișoren în zilele ce urmează. Alb-violeții sunt în cursă pentru câștigarea Cupei României la doi ani distanță de precedenta performanță. Turneul final se desfășoară în premieră în formatul de 8 echipe, pe durata a patru zile, la Sibiu.

Echipa din Banat este de departe cu cea mai mare experiență la turneele finale dintre cele 8 formații calificate. ”Leii” au câștigat de două ori Cupa și au pierdut de trei ori finala întrecerii. Așadar cinci finale jucate în cele șase participări la turneul final al Cupei. BCT a adus trofeul acasă de la Mediaș, în 2010, și de la Pitești, în 2015. S-au mulțumit cu medaliile cuvenite locului doi în 2008, 2009 și 2012, ultima oară chiar pe teren propriu.

Dacă pe hârtie lucrurile arată foarte bine pentru BCT, în schimb calculele nu le acordă foarte multe șanse timișorenilor. Elevii lui Tudor Costescu au parte de un adversar dur încă din sferturile de finală. CSMU Oradea este oponenta violeților în ultimul joc al primului tur. ”Va fi un meci complet diferit pentru că se joacă cu doi români permanent în teren și nu doar cu unul ca în campionat”, avertiza antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, după victoria recentă a BCT-ului în campionat.

Dacă trec de campioana României pentru a doua oară în decurs de câteva săptămâni, Timișoara va evolua în semifinale în compania lui Steaua București

Regula pare să fie elementul central al turneului pentru că obligativitatea păstrării a doi români în teren schimbă datele calculelor. Cu Milencovici încă nerevenit în formă după accidentarea de lungă durată, Costescu are practic la dispoziție 3 români pe care se poate baza: experimentații Popa Calotă și Drăgușin, respectiv tânărul Păun.

BCT joacă miercuri, de la ora 19,45, în compania lui CSM Oradea. În cazul calificării în semifinala de joi, Timișoara ar întâlni învingătoarea sfertului dintre Steaua București și SCMU Craiova (marți, ora 18). Pe cealaltă parte a tabloului se joacă sferturile CSU Sibiu – U Transilvania Cluj-Napoca (marți, ora 20,30) și BC Mureș Târgu Mureș – Phoenix Galați (miercuri, ora 17.15).

 

LĂSAȚI UN MESAJ