A fost confirmat al 16 deces provocat de rujeolă. Ultima victimă, o fetiţă de 2 ani din Caraş Severin

777

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat decesul cauzat de rujeolă, luni, deşi medicii din Caraş-Severin l-au înregistrat în urmă cu 10 zile.

Este vorba despre o fetiţa de numai doi anişori din localitatea Ersig, judeţul Caraş-Severin. Decesul a survenit săptămâna trecută, iar copilul nu era vaccinat, spun medicii. Decesele în judeţul Caraş-Severin ajung astfel la 3.

Până acum, rujeola a cauzat moartea a 16 persoane la nivel naţional. Cele mai multe decese au avut loc în judeţul Arad. Aici 5 copii şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor provocate de rujeolă. În judeţul Timiş s-au înregistrat 4 decese. În cele 3 judeţe, Timiş, Arad şi Caraş-Severin, numărul de îmbolnăviri a depăşit 1.500, mai mult de jumătate din media naţională, care ajunge la 2.600 de îmbolnăviri.

“Ca măsură de limitare a extinderii rujeolei a fost organizată şi se desfăşoară la nivel naţional o campanie de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 9 luni şi 9 ani. Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii”, transmite Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

LĂSAȚI UN MESAJ