Încep înscrierile pentru programul Casa Verde. Românii pot face economie la factura de energie

256

De astăzi, românii care vor să facă economie la factura de energie se pot înscrie în programul „Casa Verde”. Doar că, atenţie! De această dată, în loc de panouri solare, statul va da bani pentru sisteme fotovoltaice. Nu e singura schimbare.

20.000 de lei este suma pe care statul o dã românilor care vor sã-și instaleze panouri fotovoltaice pe case. Cu acești bani, pot fi cumpãrate zece panouri, care asigurã jumãtate din consumul unei case de 100 de metri pãtrați.

Pentru a reduce costurile la zero, fiecare familie trebuie să mai investească cel puţin încă 20.000 de lei. Dar mulți NU au la dispoziție aceastã suprafațã și pot produce mai multã energie decât au nevoie. AICI intervine noutatea.

Surplusul se livreazã în rețeaua naționalã, se scade din facturã și, astfel, se amortizeazã investiția. Înainte de toate, trei condiții trebuie sã îndepliniți ca sã vã puteți depune dosarul: sã fiți proprietarul casei, sã nu aveți datorii la stat și sã nu mai fi primit finanțare pentru același imobil.

Dacã le-ați bifat pe acestea, de astăzi puteți depune actele la agențiile județene pentru protecția mediului. Bugetul proiectului este de 120 de milioane de euro, iar autoritãțile estimeazã cã vor fi 30 de mii de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ