Despăgubiri de 10.000 de euro pentru un director care a fost umilit la locul de muncă. Ce a fost pus să facă

77

Un director a fost obligat să strângă excrementele câinilor. Disperaţi că angajatul cu funcţie de conducere a obţinut de două ori în instanță reintegrarea pe post, după tot atâtea concedieri abuzive, şefii unei companii au inventat umilinţa supremă la locul de muncă. Victima este un bărbat din Iaşi care a apelat la instanţă şi, recent, a obţinut daune morale de 10.000 de euro, scrie Ziarul de Iași.

Judecătorii din Iaşi i-au dat dreptate unui angajat în procesul acestuia cu angajatorul său și au dispus să îi fie plătite daune morale de 10.000 de euro, după ce a demonstrat în cadrul procesului că a fost umilit la locul de muncă şi că a ajuns ca de pe funcţia de director să „supervizeze” strângerea dejecţiilor de animale din curtea societăţii.

Ieşeanul a fost angajat ca director în cadrul Romexpo în 2010. Din cauza unor conflicte cu şefii, în anii următori, el a fost concediat de două ori. De fiecare dată a apelat la justiţie şi a reuşit să demonstreze că fusese dat afară abuziv, fiind reintegrat.

 

După ultima reîncadrare pe post, din 2016, ar fi urmat umilinţa de la locul de muncă, iar bărbatul a deschis un nou proces, în care a cerut daune morale de 1 milion de euro, obţinând însă doar 10.000 de euro.

 

Deşi reîncadrat pe funcţia de director, bărbatului i s-au trasat sarcini specifice unui om de serviciu sau unui şef de echipă de curăţenie, „Monitorizarea WC – urilor şi pisoarelor în ceea ce priveşte curăţenia şi consumabilele, strângerea excrementelor de animale, numărarea copacilor din cadrul complexului expoziţional Romexpo, colectarea selectivă şi degajarea deşeurilor, atribuţii directe de curăţenie pe aleile şi spaţiul verde din cadrul complexului, deratizarea şi dezinsecţia, monitorizarea tăierii ierbii”, sunt câteva dintre sarcinile de serviciu stabilite în anii 2016 şi 2017, pentru M.G.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ