Încep controalele ,,tradiționale” în pieţe, abatoare şi magazine, înainte de Crăciun

373
carnati porc

Sărbătorile de iarnă se apropie, aşa că inspectorii care veghează la sănătatea timişenilor au intrat în priză. Angajaţii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare sunt pregătiţi să iasă pe teren pentru a verifica orice produs care ar putea ajunge pe mesele sau în casele timişenilor, de Crăciun.

„În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, pentru perioada Sarbătorilor de iarnă vor fi intensificate controalele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi comercializate alimentele de origine animală şi non-animală”, transmit reprezentanţii DSVSA Timiş.

Inspectorii din cadrul DSVSA Timiş vor controala modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţile de producere, procesare, depozitare şi comercializare a alimentelor (abatoare, depozite, carmangerii, măcelarii, patiserii, cofetarii, magazine alimentare, supermarketuri), precum şi în unităţile de alimentaţie publică, piețe agroalimentare şi târguri.

Timişenii care vor să testeze carnea de porc o pot face în mai multe locuri din judeţ. Sunt deschise puncte de examinare trichineloscopică a cărnurilor de porc în Timişoara, în Piaţa Lipovei, Piaţa Doina, şi Piaţa Iosefin, şi în Lugoj, la sediul CSVSA Lugoj – str. Nera nr. 4. De asemenea, inspectorii de la OPC vor ieşi pe teren şi vor verifica supermarketurile şi pieţele, precum şi furnizorii specializaţi în ornamente şi luminiţe de Crăciun.

LĂSAȚI UN MESAJ