Succesul în afaceri a fost premiat la Gala Antreprenorilor Italieni din Timiș. Foto

424

Nu este un secret pentru nimeni că, de peste un sfert de secol, o parte din succesul, atât cât este, al economiei românești, se datorează și colaborării cu economia italiană. Cele două coabitează armonios prin mai mulți factori. Apropiere geografică, complementaritate nivel de calificare optim și multe altele.

Tocmai pentru a face un bilanț sărbătoresc al acestei economii italiene ce-și desfășoară activitatea în țara noastră, dar și în județul nostru, cu preponderență, a avut loc la Centrul de Afaceri o gala a excelenței a afacerilor italiene din județul Timiș.

În organizarea Camerei de Comerț Italiană pentru România și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei în România, a avut loc evenimentul Gala Antreprenorilor Italieni din Timiș ce a reunit cei mai de succes reprezentanți ai firmelor cu capital italian, partenerii lor români și autorități locale.
Evenimentul a avut loc în contextul în care Italia îşi menține de peste zece ani poziția de principal investitor în România, și se adaugă numeroaselor acțiuni organizate de CCIAT destinate unuia din principalii investitori străini ai județului Timiș. Italia deține primul loc al numărului de firme în țara noastră și un loc patru la cifra de afaceri desfășurată aici.

Evoluţia spectaculoasă a capitalului italian în judeţul Timiş, prezența băncilor italiene, a învăţământului pre-universitar şi universitar în limba italiană, a Centrului Cultural Italian și presei de limbă italiană înseamnă recunoaşterea județului Timiș ca loc unde se fac afaceri de succes. Toate acestea au fost arătate cu lux de amănunte de vorbitorii serii. Gazdă a întâlnirii a fost Florica Chiriță, directorul general al CCIAT. A urmat la microfon E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Italiei în România. Dânsul a salutat asemenea inițiative de recunoaștere a meritelor antreprenoriale.

Roberto Musneci, președinte, și Vicenzo Moderno, vicepreședinte al CCIpR, au arătat contextul actual în domeniul afacerilor internaționale. Călin Dobra, președintele CJ Timiș a dorit cât mai multe inițiative de succes bilateral.

În cadrul Galei au fost premiate 30 de companii italiene care își desfășoară activitatea în județul Timiș, după o metodologie și criterii stabilite de organizatori pe baza informaţiilor din situaţiile financiare furnizate de Direcția Generală a Finanțelor Publice și de Oficiul Registrului Comerţului Timiș. De asemenea au fost acordate și premii speciale pentru membrii CCIpR și CCIAT, pentru activități și realizări de excepție.

Totodată, au avut loc prezentări ale celor mai importante inovații în materie de servicii și produse „Made in Italy”, susținute de Președintele Asociației Italiene de Automatizare pentru Industrie și de reprezentatul Maschio Gaspardo România.

În aplauzele asistenței și-au ridicat dplomele și premiile antreprenorii cei mai de succes. Și pentru că sucesul trebuie cunoscut iată cine sunt aceștiape secțiuni și domenii:
-Servicii /Transport
World Media Trans
D.B. Group RO
LS Logistica Internationale
-Industrie
Zoppas
Rossini
Cottontex
-Agricultură
MarAgro
Emiliana West Rom
Ovoest SRL
-Turism / Comerț
Agro Vi-Pd Italia
L’Intesa Promotive
Etea Grain srl
-Electro/ IT
Heliopolis RO Energy
Agatos Energy
-Construcții
Emaluce Impianti
-Cea mai mare cifră de afaceri
Zoppas
Cottontex
General Beton
-Cel mai mare exportator
Zoppas
CFS-Components
Cottontex
-Cel mai mare număr de angajați
Zoppas
Cottontex
Gammet 2000

-Cel mai promițător brand
Lact Italia
Laura Baldini
Petrovaselo
Tempini
-Cea mai importantă evoluție investițională
Rossini SRL
Resurse Umane
Life In
Quanta Resurse Umane

LĂSAȚI UN MESAJ