Incendiu într-un depozit din Timiş! Pompierii au scos tone de azotat de amoniu

115

Pompierii timișeni au reușit să scoată la timp dintr-un depozit de furaje care a fost cuprins de flăcări șase tone de azotat de amoniu, substanță deosebit de periculoasă în contact cu temperaturile ridicate.

Aceeași substanță a cauzat și unul dintre cele mai grave accidente produse pe șoselele din România, de la Mihăilești, județul Buzău, din 2004.

Pompierii au fost nevoiți să intervină chiar de Ziua Națională la un incendiu de amploare în localitatea Fibiș, din județul Timiș. Un depozit de furaje de la o fermă a fost cuprins de flăcări, iar incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați.

Depozitul era plin de furaje și avea și îngrășământe folosite de către fermieri, printre care șase tone de azotat de amoniu. Un ofițer și 15 subofițeri au fost trimiși să stingă depozitul, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă.

Fermierii i-au anunțat pe salvatorii militari că aveau azotat de amoniu în depozit, așa că pompierii au reușit să intre și să scoată substanța la timp. Paguba este imensă pentru proprietarii fermei, dar pompierii au reușit să evite o explozie puternică ce putea fi provocată de azotatul de amoniu, o substanță extrem de periculoasă la temperaturi deosebit de ridicate.

Incendiul a distrus 300 de tone de cereale, 40 de tone de lână, două tractoare și un utilaj. Focul a fost izolat, însă incendiul nu a fost declarat lichidat, iar pompierii interveneau și cinci ore mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ