S-a deschis Târgul de Crăciun 2018 odată cu iluminatul sărbătoresc al centrului Foto-Video

342

Ca în fiecare an prima zi de decembrie aduce odată cu ziua de sărbătoare a țării și o sărbătoare mai prozaică în oraș. Tot natul se bucură de deschiderea Târgului de Crăciun. Acesta prin tradiție este plasat în Piața Operei (Victoriei) pentru bucuria copiilor ce deja simt vacanța de iarnă ce se apropie.

Zeci de căsuțe cu de toate s-au ridicat ca din nimic. Negustorii oferă de toate. Podoabe de brad, jucării, dulciuri orei gablonțuri pentru toate gusturile. De la cele mai rafinate mărfuri sau dimpotrivă simple și lucrate de mână de meșteșugari autentici se găsesc cam tot ce își dorește plimbărețul prin piață. Sigur că și kitschul își are locul său de cinste. Cadouri atât de urâte ce nici pe gratis nu le vrea nimeni se mai nimereasc pe tarabe. Noroc că acestea sunt destul de puține.

Tot o cutumă respectată cu strictețe este și pornirea oficială a iluminatului sărbătoresc odată cu târgul. Primarul însuși face acest oficiu de aprinderea puzderiei de leduri multicolore.

Anul acesta primăria municipiului s-a întrecut pe sine. A montat pe stâlpi și pomi în jur de jumătate de million de luminițe spre încântarea celor ce deja pregătesc telefoanele să-și facă fotografii.

Chiar și bradul mult controversat, ce a fost adus cu eforturi financiare criticate de unii tocmai din Italia, arată bine și a meritat efortul.
Iar ca seria surprizelor să nu se termine a mai apărut în centru și un patinoar pentru cei ce vor să facă mișcare.

Dar surpriza cea mai spectaculoasă a fost desfășurarea unui imens drapel tricolor ce a coperit toată piața de la Operă până la „porumbei”.

Toate acestea s-au întâmplat pe acordurile imnului cânta pe scenă și unde politicieni din toate formațiunile s-au întâlnit ca buni prieteni. Poate că a dat spiritual Crăciunului și peste ei? Va fi concordie pentru binele orașului? Sau de luni se vor părui în continuare în spirit dâmbăvițean?
Să avem răbdare pentru a ne lămuri dacă învinge spiritul Banatului sau cel balcanic!

LĂSAȚI UN MESAJ