Încă o autostradă muzeu? Când va fi gata lotul 4 din Lugoj – Deva. Galerie FOTO

681

Mobilizarea constructorului de pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva nu face minuni. Există riscul ca lucrările să nu fie fializate până la sfârșitul anului. De asemenea, neterminarea nodului rutier de la Ilia, care aparţine lotului 3, va face nepracticabil asfaltul de pe lotul 4.

Specialiştii de la Pro Infrastructura au dat o raită pe şantier şi concluziile le-au publicat pe Facebook.

“Antreprenorul este bine mobilizat și, în ritmul actual, până la finalul acestui an mare parte din lucrări vor fi aproape gata, cu excepția vestitului deal „al liliecilor” de la Șoimuș (prima parte a filmării). Această zonă este punctul critic al tronsonului, unde anvergura lucrărilor este semnificativă. Până în prezent constructorul s-a concentrat pe partea de săpătură. Așteptăm cu interes debutul fazei de umpluturi/terasamente și de consolidare a versantului”, scriu cei de la Pro Infrastructura.

Una dintre concluzii este că lotul 4 nu va putea fi deschis circulaţiei decât în trimestrul 2 al anului viitor, deşi ultimul termen asumat prin contract este trimestrul II al anului 2018.

“Chiar dacă acest segment de autostradă va fi 100% finalizat în cursul anului 2019, el nu va putea fi utilizat fără nodul rutier de la Ilia care se află pe lotul vecin. Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile necesare și să rezolve situația contractuală cu spaniolii de la Comsa, astfel încât la recepția lotului 4 acesta să nu se transforme într-un nou muzeu”, se tem specialiştii.

Lotul 4 din Lugoj – Deva a ajuns la un stadiu de 75%, susţin cei de la CNAIR. Segmentul este cuprins între Ilia şi Şoimuş, are 22 de kilometri şi costă 420 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ