Medici din Timiș, Arad și Reșița, suspecți într-un dosar de evaziune fiscală cu rețete medicale fictive. Prejudiciul: 10 milioane de lei

584

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineaţă, 68 de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu în valoare de 10 milioane de lei, adus bugetului de stat. Anchetatorii susţin că medici din toată ţara au prescris şi decontat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale fictive. Acestea nu ajungeau la pacienţi decât scriptic, iar banii intrau în contul unei societăţi care are sedii în toate judeţele ţării.

“În fapt s-a reținut că începând cu anul 2013 mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale (medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali), au falsificat în mod repetat înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv). În concret, se recomandă a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 – catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăţi comerciale ambele cu sediul în Tg. Mureș, care în mod scriptic asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind încasată astfel contravaloarea acestora în mod injust”, transmite DIICOT.

Reprezentanții societăților vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat, livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 – catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de către C.N.A.S.

Percheziţii au avut loc şi în Timişoara, Arad şi Reşiţa. 50 de persoane vor fi audiate de procurori in acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ