Încă nu în semifinale! Politehnica – CSM București 18-19

97

Calificarea în semifinale rămâne deschisă în sfertul dintre SCM Politehnica Timișoara și CSM București. Gruparea din capitală a anulat avantajul studenților grație succesului de joi seara, 19-18, și decisivul are loc săptămâna viitoare, la București.

Alb-violeții au ratat o șansă extraordinară de a intra din nou în careul de ași al handbalului masculin la fel ca în urmă cu două sezoane. Cu 1-0 la general, elevii lui Pero Milorevic au pierdut pe teren propriu meciul secund și au irosit ocazia de elimina cea mai bogată grupare din țară, CSM București. Oaspeții s-au impus la limită, 19-18 (13-10), și au egalat scorul la general împingând disputa în partida decisivă.

Nu a fost ziua poliștilor care au făcut din nou un joc foarte bun în apărare, ajutați și de prestația din poartă a lui Savic, dar atacul nu a avut aceeași eficiență. CSM-ul s-a desprins în ultimele secvențe ale primei reprize prin trei goluri consecutive semnate de Șomlea. Ecartul a crescut și mai mult la reluare, până la maximul de 5 lungimi. Poli a revenit spre final și a venit la un singur gol când mai erau cinci minute de joc.

Într-un final cu mulți nervii și decizii controversate, Chike a văzut cartonașul roșu pentru un fault la Fenici, iar Marjanovic a țintit bara la ultima aruncare. CSM-ul a scăpat în câștigătoare și are prima șansă la calificare pentru că meciul decisiv se va disputa în capitală.

Politehnica: Cîmpan 4 goluri, Marjanovic 3 goluri, Orbovic 2 goluri, Hrimiuc 2 goluri, Șania 2 goluri, Krsto Milosevic 1 gol, Lasica 1 gol, Ștefan 1 gol, Fenici 1 gol, Santeiu 1 gol. Din tabăra CSM-ului s-au evidențiat Tioumențev 5 goluri, iar Humet 4 goluri.

Pero Milosevic, antrenor Politehnica: ”Am luptat tot meciul, deși am ratat mult în unele momente. Din păcate, la acea fază din finalul meciului am fost privați de o aruncare de la 7 metri evidentă. Nu doream să primim decât ceea ce aveam dreptul, după sancțiunea cu cartonaș roșu și albastru de la ei. Îmi felicit jucătorii pentru modul cum s-au dăruit în acest joc foarte dificil. Acum și Fenici e accidentat și Cîmpan la fel, vom vedea cum îi vom recupera pentru meciul decisiv care va fi peste 8, 9 sau 10 zile”.

Paulo Fereira, antrenor CSM București: ”Am trăit un meci, cu prea multă luptă dură, pe care nu-l pot numi handbal în unele momente. Noi am câștigat, deși după avantajul pe care l-am avut și apoi l-am cedat, puteam să și pierdem. Victoria e a băieților, eu doar i-am ajutat de pe margine, pentru că nu sunt de prea mult la echipă și nu puteam face mai mult. Urmează jocul decisiv în care cred că șansele sunt egale”

LĂSAȚI UN MESAJ