Înapoi pe Știința!? Chiria prea mare alungă ASU Poli de pe Dan Păltinişanu!

271

Divizionara secundă ASU Politehnica vrea să revină pe arena Știința din cauza costurilor foarte mari generate de închirierea stadionului Dan Păltinișanu. Primul meci jucat în ”curtea” UPT-ului ar putea fi cel cu FC Brașov din 17 septembrie.

Discuțiile generate de chiria foarte mare a stadionului Dan Păltinișanu alături de cheltuielile ridicate necesare organizării unui meci pe teren propriu în eșalonul secund i-au împins pe suporteri să găsească o soluție de rezervă. Concret, clubul studențesc vrea să revină pe Știința, locul în care a evoluat de la începutul proiectului.

Calculul este simplu, chiria pentru disputarea unui meci pe Dan Păltinișanu este de 20.000 de lei plus TVA, la care se mai adaugă alți 3000 euro pentru închirierea instalației de reclamă. Sume în care nu intră și celelate cheltuieli normale: barem arbitraj, asistență medicală, etc. În aceste condiții veniturile generate de un joc acasă nu acoperă cheltuielile.

ASU a făcut deja primul pas pentru revenirea pe Știința, omlogarea micuței arene din zona centrală a municipiului. Alb-violeții așteaptă următorul joc de acasă, cel cu Reșița de peste o săptămână pentru a lua decizia finală în privința revenirii pe Știința. Iar începând cu meciul contra lui FC Brașov, din 17 septembrie, Politehnica ar putea evolua în spatele MV-urilor.

”În această săptămână s-a făcut omologarea arenei Știința. În acest moment este cert că următorul meci, cel cu Reșița, îl vom juca pe Dan Păltinișanu și dacă vom ieși iarăși pe minus atunci revenim pe Știința. Cheltuielile sunt nejustificat de ridicate pe Păltinișanu. Înțelegem situația CJT-ului cu privire la chirie și nici nu putem obliga ACS-ul să ne ofere gratis reclamele. Sperăm la o normalizare a situației după licitație și la un parteneriat, dar dacă aceste lucruri nu se întâmplă ne vom pe Știința”, a subliniat președintele Marius Cociu.

În 29 august se va desfășura următorul termen al licitației cu privire la închirierea stadionului Dan Păltinișanu. CJT-ul promite totodată și un act normativ prin care să se reducă chiria arenei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ