Inadmisibil! A patra zi după furtună mii de timişeni nu au nici acum energie electrică

221

Autorităţile din Timiş sunt revoltate pentru că au trecut patru zile de la furtuna de duminică şi mai sunt şi acum mii de timişeni care nu au energie electrică. Nu mai puţin de 121 de localităţi din judeţ sunt afectate de lipsa totală sau parţială a curentului electric.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş şi ai Prefecturii Timiş susţin că 4.500 de locuitori ai judeţulului nu au energie.

„Li se alterează mâncarea, nu au condiții minime de trai. Asta, ca să nu mai vorbim de instituțiile de învățământ, de dispensare sau alte unități medicale în care se distrug vaccinurile, de spitalele în care actul medical este periclitat, iar sănătatea timișenilor este în pericol.

Atitudinea ENEL DISTRIBUȚIE BANAT este incalificabilă. În aceste condiții, vorbim de rea intenție sau incompetență, iar atitudinea sfidătoare a ENEL este pe punctul de a scoate oamenii în stradă. Există semnale din partea mai multor primari din județul Timiș care ne-au informat că timișenii vor să protesteze la adresa distrubuitorului de energie”, transmit cele două intituţii prin inetrmediul unui comunicat de presă remis în comun.

Problema este că şi la Timişoara mai sunt străzi întregi unde nu este energie electrică. Primarul Timişoarei le-a cerut oamenilor să îl notifice dacă nu au energie electrică sau se confruntă cu alte probleme cauzate de furtuna de duminică. În câteva ore, sute de timişoreni s-au plâns pe pagina de Facebook a lui Nicolar Robu.

De cealaltă parte, Enel a trimis o informare prin care susţine că 95% dintre abonaţii afectaţi de furtună au reprimit energie, în condiţiile în care 215.000 de gospodării şi apartamente au rămas fără curent. Aşadar, mai bine de 10.000 de familii din vestul ţării suferă şi acum din cauza lipsei electricităţii.

1 COMENTARIU

  1. Zona Soarelui,Calea Buziasului,Rebreanu bezna totala de duminica,nu se stie pana cand.Ma refer la iluminatul stradal.Macar sa refaca electricitatea la oameni in case,ca pe strazi ne descurcam cu lanterne

LĂSAȚI UN MESAJ