Îndemn la solidaritate şi rugăciune, bisericilor din toată ţara

163

Patriarhia Română îndeamnă bisericile să fie solidare cu victimele dezastrului provocat de furtuna de duminică după-amiază, care a provocat decesul a opt persoane şi rănirea altor 137, unele dintre ele destul de grav. Au fost produse şi o serie de pagube materiale în judeţele Timiș, Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud.

Patriarhia Română îndeamnă clerul şi credincioşii din toate parohiile şi mănăstirile la rugăciune şi solidaritate exprimată inclusiv prin sprijin material concret, acolo unde este nevoie.

“Rugăciunea unită cu fapta bună reprezintă, mai ales în asemenea situații, un act de responsabilitate creștină şi solidaritate socială care întăreşte credinţa şi speranţa că necazurile vor fi depăşite întotdeauna cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinirea celor aflaţi în dificultate. Ne rugăm pentru odihna sufletelor celor trecuți la Domnul, pentru alinarea durerii familiilor acestora și pentru grabnica însănătoșire a celor răniți”, este îndemnul Patriarhiei Române către bisericile din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ