PSD cere implicarea Primăriei Timişoara în curăţarea oraşului după furtună

291

Au trecut patru zile de când Timişoara a fost măturată de o vijelie puternică, dar şi acum se văd urmările. Peste tot sunt copaci căzuţi, bucăţi de tablă smulse de pe blocuri, dar şi ţigle care au zburat de pe case.

Timişorenii au semnalat în nenumărate rânduri acest aspect pe reţelele de socilizare, dar autorităţile nu par să se mobilizeze. De aceea, şi PSD face un apel către primarul Timişoarei.

“Facem un apel insistent către primarul Nicolae Robu să mobilizeze societăţile aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Timişoara, în primul rând S.C. RETIM Ecologic Service S.A., S.C. HORTICULTURA S.A. şi S.D.M. TIMIŞOARA S.A. să ia de urgenţă măsuri pentru curăţirea străzilor şi a zonelor verzi şi evaluarea deponeelor generate de distrugerile din 17 septembrie.

Solicităm de asemenea ca şi societăţile „abonate” la lucrări finanţate din banul public al P.M.T. să se implice în această acţiune, dovedind astfel că sunt alături de administraţia oraşului şi de cetățeni la nevoie şi nu exclusiv la lucrări pe bani publici (Rogera, Superconstruct S.A. şi alţii).

Oare trebuie să aşteptăm săptămâna programată primăvara pentru colectarea resturilor vegetale şi din construcţii? Ce face RETIM-ul? Este nepermisă reacţia RETIM-ului care, la apelul unor instituţii şcolare care prin forţe proprii şi cu sprijinul ISU şi SALVO au îndepărtat deşeurile rezultate de la furtună, a solicitat tarifarea serviciilor de colectare a deşeurilor vegetale!

Este evident faptul că Primăria Municipiului Timişoara nu are elaborat un plan de măsuri şi acţiune de curăţire şi igienizare în urma unor astfel de evenimente neprevăzute şi de aceea solicităm administraţiei Primăriei Municipiului Timişoara să elaboreze de urgenţă un plan de intervenţie post evenimente neprevăzute de acest gen!”, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

Între timp, meteorologii aduc veşti proaste. S-ar putea să avem parte de noi furtuni în timpul cărora vântul va avea viteze de 60 – 70 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ