În sfârșit, amenzi aspre pentru proprietarii de terenuri pline de ambrozie!

1454

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat în ultima perioadă acțiunile pentru luarea măsurilor legale în cazul proprietarilor de terenuri neîntreținute de pe raza municipiului Timișoara, unde s-a constatat neîngrijirea, necosirea vegetației și prezența plantei alergene ambrozie.

Dacă până la sfârșitul lunii august au fost identificate și verificate un număr de 106 terenuri pe care s-a constatat prezența ambroziei, fiind luate măsuri de sancționare în cazul a 67 de proprietari, alți 39 de proprietari conformându-se prevederilor legale, în această lună verificările au continuat.

Astfel, de la începutul lui septembrie și până în prezent, au fost identificate 70 de terenuri neîngrijite, pe care creștea ambrozie, fiind urmate procedurile de identificare a proprietarilor și luarea măsurilor legale. Din cele 70 de terenuri, în cazul a 41 de proprietari s-a luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor HCL 371/2007 modificată, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 89500 lei. Celelalte cazuri sunt în procedura de identificare a proprietarilor, o parte fiind în termenul stabilit de luare a măsurilor de igienizare și cosire. Toate aceste terenuri vor fi reverificate pentru a se stabili dacă proprietarii se conformează somațiilor aplicate. Acțiunile pe această linie continuă și în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ