În plină iarnă, Consiliul Judeţean Timiş renunţă la un contract de deszăpezire

159

Iarna a venit târziu, dar simțitor, şi în judeţul Timiş. Stratul de zăpadă s-a depus pe drumurile judeţene destul de serios. Pentru că într-o anumită zonă, firmele de deszăpezire nu şi-au făcut treaba cum trebuie, liderul CJ Timiş, Călin Dobra, a decis să rezilieze contractul cu o asociere de societăţi. Este vorba despre firmele ELDICLAU SRL și HOMESTRADE SRL, care au în grijă zona 2, formată din perimetrul Pișchia – Cenei – Orțișoara – Carani – Aeroport Timișoara.

Potriivt preşedintelui CJT, „deszăpezirea nu a fost gestionată adecvat și, ca urmare, au fost înregistrate accidente rutiere”.

“Am convocat de urgență o ședință cu reprezentanții firmelor ELDICLAU și HOMESTRADE, care nu au gestionat bine zona 2, conform contractului pe care îl au cu CJ Timiș. După cum bine știți, în după amiaza zilei de ieri două persoane, printre care și un copil au fost rănite, în urma unui accident produs între Sânandrei și Carani. Din datele pe care le avem, un alt accident a avut loc pe drumul care face legătura între Sânmihaiu Român și Bobda. De asemenea, mai multe mașini au alunecat și au ieșit înafara părții carosabile. Constatând proasta gestionare a situației, am dispus rezilierea contractului cu firma respectivă”, a declarat preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Rezilierea se va face în 2 zile, timp în care CJT, conform prevederilor legale, va face demersurile pentru atribuirea, în regim de urgență, a acestor servicii către o altă societate, astfel încât să nu fie probleme cu deszăpezirea dumurilor.

„Este inacceptabil ca pe cod galben și în ciuda tuturor avertismentelor de vreme rea să plătești din banii cetățenilor un serviciu, de altfel banal pentru anul în care trăim, care nu îți este oferit atunci când ai mai mare nevoie de el. Se pare că primii fulgi de nea au fost suficienți pentru a ne edifica în privința competenței unor firme care trebuiau să presteze un serviciu în folosul cetățenilor, dar în practică au fost depășiți total de situație. Mai grav este că în acest mod s-a pus în pericol siguranța traficului rutier și securitatea oamenilor”, a mai spus Călin Dobra.

Judeţul Timiş este împărţit în 6 zone, fiecare având desemnată o firmă pentru deszăpezirea drumurilor judeţene.

Consiliul Județean Timiș a pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon la care persoanele interesate pot suna pentru a afla informații privind starea drumurilor județene pe perioada iernii 2017-2018, și anume: 0731.540.965. Tot la acest număr pot fi făcute eventuale sesizări legate de activitatea de deszăpezire a rețelei de drumuri județene.

LĂSAȚI UN MESAJ