În marș spre bronz și eurocupe, Poli – Turda 31-29

130

Politehnica Timișoara a câștigat primul joc din finala mică a campionatului și este foarte aproape de medalia de bronz și automat de calificare în cupele europene. Handbaliștii violeți au învins vineri seara Potaissa Turda cu 31-29 și au 1-0 în seria celor 3 meciuri ale finalei.

Studenții au scris încă o filă de poveste în romanul de succes al acestui sezon. Poli și-a trecut în cont prima victorie din duelul programat în trei dueluri cu Potaissa Turda. Băieții conduși de Pero Milosevic s-au impus cu 31-20 (14-17) și au făcut un pas hotărât către locul al treilea și calificarea automată în cupele europene, fie ea Cupa EHF sau Cupa Challenge.

Primul joc al finalei mici cu Turda s-a desfășurat în aceleași condiții speciale pentru bănățeni, și anume fără cei trei titulari în teren (suspendații Chikovani și Timofte, respectiv accidentatul Păiuș) dar și cu aceleași probleme financiare nerezolvate. Cu toate acestea Poli a strâns din nou rândurile și a oferit o lecție defensivă excelentă, așa cum a făcut-o de-a lungul întregului sezon. Cea mai bună apărare a campionatului și-a făcut datoria și în fața Potaissei și stabilit numele învingătoarei.

Turda a făcut o primă repriză mai bună, pe care a și încheiat-o în avantaj de trei goluri grație acțiunilor din ultimele secunde. Poli a avut un start de parte secundă exploziv și cu 5 goluri marcate consecutiv a răsturnat situația pe tabelă: 20-19. Oaspeții au condus până în ultimele 10 minute, când Poli a arătat suflu într-o măsură mai mare decât adversara și s-a desprins.

Poli: Lasica 7 goluri, Santeiu 7 goluri, Neamțu 5 goluri, Fenici 4 goluri, Grigoraș 3 goluri, Ștefan 3 goluri, Pejovic 1 gol.

Meciul doi al finalei mici are loc miercuri, la Turda. Decisivul, dacă mai e cazul, are loc tot la Timișoara, duminică, 29 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ