Show unic de proiecții video pe fațada Operei Române. FOTO

521

Sute de timișoreni au urmărit vineri seara un show unic de video-mapping pe fațada Operei.

Este vorba despre un spectacol multimedia complex care s-a folosit de toate elementele fațadei unei clădiri și le-a integrat într-o animație 3D. „Relieful” clădirii a devenit astfel protagonistul unui spectacol impresionant, în care fiecare detaliu arhitectonic a primit rolul său, printr-o proiecție dedicată.

Astfel de proiecții s-au mai organizat la noi în țară în București, cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la prima atestare a orașului. Acolo proiecția a avut loc pe fațada Casei Poporului și toată clădirea a părut că prinde viață.

În Timișoara, proiecția a fost organizată ca și parte din programul Check-OUTimișoara prin care pentru un an, din 2 mai 2016 și până la 1 mai 2017, Timișoara joacă rolul de capitală a tineretului din România. Proiectul susține candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

„Prin această proiecție, și de fapt prin toate activitățile pe care le propunem timișorenilor de-a lungul acestui an, ne dorim să scoatem mai mult oamenii din casă, să-i facem să vadă orașul prin alți ochi și să revitalizăm spațiul urban”, spune Simona Herczeg, coordonatoare a programului din partea Fundației Județene pentru Tineret Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ