În Banat, vara se simte din plin! Ce vreme anunță meteorologii pentru următoarea perioadă

715
canicula

Vești bune de la meteorologi! În următoarele zile, vremea se va încălzi treptat, media temperaturilor maxime urmând să aibă valori cuprinse între 22 și 32 de grade, ușor mai scăzute în zonele de munte. Pe de altă parte, instabilitatea atmosferică se va face simțită în special în intervalul 6-16 iulie, în majoritatea regiunilor țării, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie pentru perioada 3-16 iulie.

În Banat, până în 7 iulie, vremea se va încălzi treptat, iar media temperaturilor maxime va avea valori de la 25 de grade până la 32 de grade în ultima. În intervalul 8 — 16 iulie, temperaturile diurne nu vor avea oscilaţii semnificative, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade. Minimele termice vor fi în scădere până în dimineața zilei de 5 iulie, când media lor va fi de 12 grade, apoi vor crește și vor atinge, în medie, 16 grade în data de 8 iulie. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, vor rămâne relativ constante. Vor fi intervale cu averse în prima zi de prognoză și din nou, în perioada 7-16 iulie.

Valorile termice diurne vor fi în creștere și în Crișana până în data de 7 iulie, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Din 8 iulie și până în ultima zi de prognoză vor fi ușoare oscilaţii ale temperaturilor maxime, media lor urmând să se situeze între 28 și 30 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în primele trei zile, iar în diminețile de 4 și de 5 iulie, media lor va atinge 12 grade. Ulterior, vor crește treptat, spre 16 grade în dimineața de 11 iulie, iar până la finalul intervalului de prognoză vor scădea cu 1-2 grade. După data de 6 iulie vor fi posibile manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ