Imigranții și-au pierdut răbdarea. Până la urmă vin și-n România!…

4678

Poliţiştii de frontieră au depistat 5 cetăţeni din Sri Lanka, doi cetăţeni din Irak şi unul din Siria ce intenţionau să intre ilegal in România, pe jos, pe la frontiera verde.

În cursul nopţii de 6 aprilie 2016, în jurul orei 2, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, nouă persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării.
Imediat, patrulele de supraveghere ale frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector au intervenit şi reţinut persoanele în cauză, la aproximativ 200 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, acestea fiind conduse la sediul sectorului de frontieră, pentru cercetări.
Grupul era format din  opt persoane de sex masculin şi o persoană de sex feminin, având vârste cuprinse între 19 şi 73 de ani.
Aceştia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria şi Serbia şi nu aveau documente asupra lor.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca cetateanul sarb avea rolul de calauza a migrantilor, iar migrantii au declarat că s-au cunoscut în Belgrad, unde au oferit  câte 1000 de euro de persoană unui alt cetăţean sârb, pentru a-i sprijini sa ajunga in Germania.
Fata de cetateanul sarb  procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis a dispus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi  sa fie prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Persoanele în cauză au fost predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

Actualizare. 8 aprilie 2016. Arestare preventivă pentru 30 de zile pentru călăuza sârbă

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcarea acţiunii penale faţă de inculpatul VASIC BORIVOJE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.
La data de  7 aprilie 2016, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

În noaptea de 05/06.04.2016,  inculpatul VASIC BORIVOJE, împreună cu un cetăţean sârb, neidentificat până în prezent, a transportat şi călăuzit opt persoane (doi dintre aceştia fiind cetăţeni irakieni, unul sirian şi cinci din Sri Lanka), contra sumei de 1000 de euro, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României.
Cele opt persoane au fost aduse de inculpat  şi cetăţeanul neidentificat până la graniţa dintre Serbia şi România, după care cele opt persoane au început să se deplaseze pe jos, trecând ilegal frontiera de stat din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în Austria şi apoi în Germania.
Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

 

2 COMENTARII

 1. Salut ,
  Sa se duca in semiluna mamii lor.Natiie de prosti,sute de ani tot au venit peste noi pentru prada si biruri.acum au schimbat forma dar ramane aceiasi motivatie.
  Noi unde am fugit cind au fost razboaie in tara noastra?
  Am ramas aici si cu bune si cu mai multe rele,dar aici.
  Ei?
  Sa lupte in semilunar mamii lor sa construiasca si la ei .
  Au luat bocceluta si acelasi drum de mii de ani spre vest.
  Iulian

LĂSAȚI UN MESAJ