Imagini din ferma de sparanghel din Germania unde muncesc zeci de români care sunt expuși infectării cu coronavirus / VIDEO

274

Imagini din ferma de sparanghel din Germania unde muncesc zeci de români care sunt expuși infectării cu coronavirus au fost făcute publice de presa germană. Iar autoritățile i-au dat termen până luni să remedieze deficiențele, altfel îi iau muncitorii și îi trimit la alte ferme.

Muncitorii sezonieri români s-au plâns de condițiile de cazare și muncă.
Fermierul a fost avertizat că îi vor fi luați culegătorii de sparanghel.
Potrivit unui raport difuzat de televiziunea NDR, departamentul de sănătate din districtul Nienburg a constatat încălcări grave ale regulilor corona în timpul unei inspecții la o fermă de sparanghel din Hoyerhagen.

Conform sursei citate, containerele rezidențiale sunt supra aglomerate, potrivit raportului de anchetă. Prin urmare, fermierul a fost instruit să organizeze noi spații de cazare pentru aproximativ 50 de lucrători la recoltare, până luni.

Raportul continuă să spună că reglementările de carantină nu au fost respectate și că nu au fost implementate măsuri de igienă. Din acest motiv, autobuzele de la cazări la câmp trebuie să fie verificate din ce în ce mai mult de către poliție, în viitor. Muncitorii români s-au plâns în număr mare de condițiile de la fermă.

Fermierul a declarat pentru NDR 1 Niedersachsen că autoritățile ar fi trebuit să-l informeze mai bine. Cu toate acestea, el va implementa cerințele și va asigura o cazare adecvată.
Continuarea și video AICI

LĂSAȚI UN MESAJ