15.1 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Ia românească este așteptată la pedalat

Echipa “Verde pentru Biciclete” are o nouă inițiativă ce vrea să scoată lumea în aer liber. În centrul atentiei se vor afla doamnele bicicliste ce nu se rușinează să poarte cu orice prilej adevăratul simbol național, care este ia românească. Sunt asteptati ciclisti de orice vârstă, pregătire și cu orice echipament. Cine are acasă o ie cât mai frumos cusută este așteptat în mod special. Pot veni copii, domnișoare, doamne și în mod excepțional anul acesta se face o derogare și pot participa și domni. Singurele două conditii sunt: ia și bicicleta. Dar tot excepțional pot participa și cei în veșminte de stradă sau sport. Elegantă și răcoroasă e cea mai potrivită bluză pentru pedalat.

Echipa Verde pentru Biciclete consideră că e fundamental să ne cunoaștem trecutul și să respectăm tradițiile românești. Grija față de valorile autentice va fi mesajul pe care doresc să-l transmită tuturor timișorenilor. Prin intermediul acestui eveniment, se propune o readucere în discuție eleganța și frumusețea portului românesc. Duminică, 19 iunie, se va celebra ziua internațională a iei!

Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalațiunii). Ca de obicei, se vor distribui stickere ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete” și numere de bicicletă, plus câteva surprize pentru cei prezenți. De la ora 11:00 se va parcurge următorul traseu: Platforma Timco – Calea Circumvalațiunii (la stânga) – Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand I – Podul Mitropolit Andrei Şaguna – Splaiul Tudor Vladimirescu – Piața Sfânta Maria – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Şagului – Bulevardul Liviu Rebreanu – Calea Martirilor 1989 – Strada Surorile Martir Caceu – Aleea F. C Ripensia – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Parcul Poporului (Parcul Regina Maria). Se va poposi în Parcul Poporului, unde vor avea loc câteva ateliere dedicate tradițiilor românești, expoziție de fotografii, expoziție cu vânzare produse tradiționale.

Ca de obicei, au fost pregătite o sumedenie de premii pentru participanți. Se vor premia: cea mai frumoasă ie, cel mai frumos costum popular/tradițional, cea mai frumoasă apariție feminină și cea mai frumoasă apariție masculină, precum și cea mai veche ie.

Organizatoarea evenimentului, Romina Faur, așteaptă pe oricine fie are sau nu ie, fie că posedă bicicletă ori nu. Orice date suplimentare se pot afla de la contact@pedaleaza.ro www.pedaleaza.ro sau www.facebook.com/verdepentrubiciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :