Horia Colibășanu încearcă să cucerească, astăzi, Manaslu și pe o rută care nu a mai fost urcată niciodată

165
horia colibasanu

Povestea Manaslu merge mai departe pentru Horia Colibășanu. Alpinistul timișorean a cucerit alături de colegul său slovac Peter Hamor, săptămâna trecută, Muntele Manaslu din Himalaya, unul dintre cei mai periculoși munți de peste 8.000 de metri din lume, pe ruta standard, după 13 ore de efort.

manasluÎn această dimineață, Horia Colibășanu a plecat din nou la drum, de data aceasta în speranța că va atinge un record mondial. Astfel, cei doi alpiniști se pregătesc de tentativa pe fața nordică a Muntelui Manaslu, pe o rută care nu a mai fost urcată niciodată.

Ieri, echipa româno-slovacă se afla din nou la baza muntelui, dar pe fața nordică, în Samdo. „Mâine plecăm spre ghețar. Totul OK„, a transmis, ieri, Horia Colibășanu prin satelit.

O rută nouă este o porțiune a muntelui care nu a mai fost urcată în toată istoria lui. Ascensiunea se va face în stil pur, fără utilizarea oxigenului artificial, considerat doping, și fără șerpași/ghizi de altitudine, cum utilizează expedițiile comerciale și turiștii. Manaslu este considerat unul dintre cei mai periculoși munți de 8.000 de metri din lume, având o rată de mortalitate de 9,9%, de trei ori mai ridicată decât pe Everest (8.848m), cel mai înalt și promovat munte din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ