Timişoara detronată de Cluj-Napoca? Statisticile se schimbă zilnic

7099

Timişoara este cel mai bun oraş din România pentru dezvoltarea unui bussines, dar nu mai este primul şi la capitolul calitatea vieţii. Potrivit site-ului numbeo, care măsoară calitatea vieţii din oraşele lumii, Cluj-Napoca este cel mai bun oraş pentru a trăi civilizat. Iar la nivel mondial este pe locul 54. Statistica este ultima făcută de site şi lucrurile se pot schimba zilnic, în urmă cu nici o lună locul fruntaş fiind ocupat de oraşul de pe Bega.

Timişoara se situează abia pe locul al doilea în România şi pe locul 55 în lume. Site-ul ia în considerare poluarea, infrastructura rutieră, piaţa imobiliară şi costul utilităţilor, criminalitatea sau sistemul sanitar.

O veste bună este că oraşul de pe Bega este pe o poziţie bună la nivel mondial. Alături de Cluj-Napoca, Timişoara se situează înaintea unor mai metropole de pe glob: Tokio (56), Barcelona (67), Los Angeles (68), Budapesta (96) sau Bucureşti (107).

În statistică descoperim şi cele mai sărace regiuni ale ţării. Regiunea Vest, Centru şi Bucureşti sunt clasate favorabil. Dar mai sunt cinci regiuni de dezvotare a căror PIB pe cap de locuitor nu ajunge nici măcar la jumătatea mediei europene, ceea ce este un semnal de alarmă. Este vorba despre reginile: Nord-Est, la numai 34% din media europeană, urmată de Sud-Vest Oltenia, cu 41%, Sud-Muntenia, cu 43%, şi Nord-Vest, cu 48%.

Citeşte şi: Aşa să fie? Timişoara, oraşul cu cel mai bun nivel de trai din România şi pe locul 20 în Europa, unde devansează Parisul, Londra sau Barcelona

LĂSAȚI UN MESAJ