Extinderea liniilor de tramvai spre noul mall din Calea Şagului, blocată în continuare

972

Lucrările de extindere a liniilor de tramvai din Calea Şagului, spre ieşirea din oraş, spre noul mall, sunt în continuare stopate. Nici până acum autorităţile locale nu au reuşit să obţină acordul Comisiei Europene pentru mutarea staţiei de monitorizare a aerului. Totul a pornit prost pentru că lucrările au început fără avizele şi autorizaţiile necesare.

Încă din toamna trecută constructorul mall-ului a început şantierul pentru ducerea liniilor de tramvai până în faţa centrului comercial astfel încât clienţii să poată ajunge aici şi cu acest mijloc de transport în comun. Însă totul s-a oprit după două amenzi primite de beneficiar, Primăria Timişoara, şi lipsa unor avize importante.

Prima amendă a dat-o Garda de Mediu pentru că staţia de monitorizare a aerului este în plin şantier şi lipsa acordului de mediu, iar a doua Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru lipsa autorizaţiei de construire. Apoi, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului a anuţat că lucrările nu vor înainta pentru că staţia de aer nu poate fi mutată. Ei nu mai puteau elibera un acord după demararea lucrărilor, iar acum este nevoie de acordul Ministerului Mediului. Acesta din urmă a trimis Primăria Timişoara la Bruxelles, să ceară acordul Comisiei Europene. De aici, nici un răspuns până acum.

Investitorul care a ridicat mall-ul în Calea Şagului a investit aproximativ 1 milioan de euro în reconfigurarea zonei, care a presupus şi construirea unei străzi şi a unui sens giratoriu. În privinţa liniilor, timişorenii mai au de aşteptat până vor merge cu tramvaiul la noul centru comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ