Haosul de la Colterm se împletește strâns cu debandada din Primărie video

375

În acestă săptămână, mai exact marți, a avut loc o ședință de Consiliu Local. Făra a primi vreo înstințare prealabilă, în timpul ședinței, consilierii au primit o hârtie ce nu au avut timp să o studieze. Era proiectul de hotărâre ce prevedea un grafic de plăți către firma de Termoficare din Oradea. Somarea era foarte tăioasă, ori se aprobă ori Colterm-ul nostru local intră în insolvență, iar mai apoi în faliment.

Toate bune și frumoase după spusele consilierului local Dan Idolu. Azi (joi) a fost convocată o nouă ședință de CL cu un singur punct pe ordinea de zi. „Ședința de îndată”, cum a fost numită împotriva oricăror norme, era mentită să rectifice hotărârea luată cu doar două zile în urmă.

dan idolu (1)

Grupul de consilieri locali grupați în jurul PSD pentru a nu fi iar și iar numiți „anti-Timișoara” au înțeles necesitatea de a vota pentru a da o mână de ajutor Coltermului ce veșnic intră în datorii din ce în ce mai mari.

Au aprobat să vireze eșalonat către întreprinderea din Oradea banii aferenți „certificatelor verzi”. Dacă nu se achită cele 3 milioane de euro până la termenul de 30 aprilie ar fi pasibili de o amendă uriașă de 115 milioane de lei. Nimic nou și ilegal în acestă poveste. Legea acesta funcționează din anul 2006.

Dan Idolu critică în schimb amatorismul administrației girate de actualul primar ce nu a reușit să achite acești bani la timp. Nimeni nu a mișcat un deget pentru a intra în legalitate. Trebuie menționat că această taxă ecologică este pe restanța de anul trecut. Pentru acest an nimic nu este încă rezolvat.

Alte municipalități au avut flerul de a achiziționa „certificate ecologice” la un preț mult sub al pieței atunci când erau de vânzare. Sunt primării ce au un excedent de certificate și le scot la vânzare când au nevoie de bani. La noi este pe dos, Timișoara cumpără când este scump și le folosește pentru a acoperi datorii vechi.

Consilierii PSD se vor implica pentru a studia foarte atent gaura neagră a Coltermului ce înghite bani ce nu produce nimic. Povestea cu retehnologizarea și eficientizarea producerii de agent termic este doar un praf în ochi în opinia lui Idolu, ce doar distrage atenția de la haosul și prostul management din primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.