Guvernul vine cu o altă “surpriză”: schimbă Legea Sănătății

850

Dacă în prezent, în jur de 17 milioane de asiguraţii la sănătate beneficiază de serviciile medicale incluse în pachetul de bază asigurat din fondul naţional unic de asigurări de sănătate, alimentat din contribuţiile la sănătate a 8,4 milioane de români, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, românii vor putea să încheie asigurare voluntară de sănătate cu spitalele, pentru a beneficia de servicii medicale care nu fac parte din pachetul de bază. În baza asigurării voluntare cât și în schimbul unei sume primite periodic sub formă de abonament, furnizorii de servicii medicale se obligă să suporte toate costurile serviciilor medicale pe care abonaţii le-ar putea efectua în afara serviciilor incluse în pachetul de servicii medicale de bază.

Serviciile medicale sub formă de abonament nu vor fi decontate aceloraşi abonați, pentru aceaşi boală, cuprinși și în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Este important de știut, că, furnizarea de servicii medicale sub formă de abonament nu acoperă riscurile producerii unor evenimente neprevăzute sau a căror valoare nu poate fi definită în mod concret, cum ar fi:  tratamente determinate de boli sau accidente, îmbolnăvirea, spitalizarea, intervenţii chirurgicale şi orice alte servicii medicale în legătură cu riscurile la care ar putea fi expus abonatul. Pacienţii care nu sunt asiguraţi au dreptul numai la serviciile incluse în pachetul minimal de servicii medicale – urgenţe, boli endemo-epidemice, planificare familială şi monitorizarea sarcinii şi lehuzei.

Serviciile medicale care urmează să fie furnizate sub formă de abonament în cadrul asigurărilor voluntare de sănătate vor fi definite prin Hotărâre de Guvern. Nu ești mulțumit de serviciile medicale oferite de stat contra cost, acesta te trimite la privat să plătești în plus pentru sănătate. Asta e.., peste tot pe unde mergi trebuie să să dai! Este o consolare a românului!

LĂSAȚI UN MESAJ