Guvernul timişoreanului Grindeanu lasă Timişoara fără spital regional de urgenţă

460

Vă mai amintiţi campania electorală a partidelor politice pentru alegerile parlamentare? Ei bine, toţi cei care au cerut votul timişorenilor au promis că dacă ajung la guvernare vor aproba construirea unui spital regional de urgenţă la Timişoara. Ei bine, alegerile au trecut, cabinetul a fost format şi este condus chiar de fostul viceprimar al oraşului, Sorin Grindeanu…. dar degeaba. Nici urmă de finanţare pentru aşa ceva în oraşul de pe Bega.

Primarul Nicolae Robu a cerut explicaţii la Guvern privind ridicarea unui astfel de spital. Răspunsul a venit de la Ministerul Sănătăţii şi dovedeşte că promisiunile din campanie nu devin realitate.

„Am cerut să se finanţeze de la bugetul de stat obiectivele pentru Timişoara care sunt în sarcina Guvernului. Am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii, Secretariatul general. Iată ce spune: <<în acordul de parteneriat 2014 – 2020 au fost cuprinse 3 spitale regionale de urgenţă, la Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova>>. Păi Timişoara unde e? Timişoara nu e prioritară? Este capitala unei vaste regiuni. Iată ce face Guvernul Grindeanu. Într-o etapă ulterioară, adică la anu şi la mulţi ani va fi completată reţeaua”, a declarat Robu.

Pentru realizarea unui astfel de obiectiv ar fi nevoie de mai bine de 100 de milioane de euro, bani de care nu dispune nici Primăria Timişoara nici Consiliul Judeţean Timiș pentru a face investiţia.

Despre nevoia unui astfel de spital vorbesc medicii timişoreni de ani buni. Potrivit datelor Spitalului Judeţean din Timişoara, peste 13.000 de pacienţi vin anual la unitatea sanitară din alte judeţe din ţară, în afară de Timiş. Cei mai mulţi bolnavi care vin la Timişoara pentru tratament sunt din Arad şi Caraş-Severin, dar unii străbat sute de kilometri, din Hunedoara sau Alba pentru a fi consultaţi în oraşul de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ