Mii de timişoreni suferă în această perioadă din cauza „zăpezii” de plop

248

Odată cu venirea primăverii începe şi sezonul alergiilor. Cei care suferă de astfel de afecţiuni au de traversat o perioadă grea. Timişorenii se confruntă în această perioadă cu alergiile provocate de „zăpada” de plop. Acel puf alb care pluteşte în tot oraşul şi se aşterne pe jos formând un strat alb ca de nea.

Din luna mai până la mijlocul lunii iulie, mulți oameni suferă din cauza alergiei la puf de plop. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în orașele mari, unde plopii sunt plantaţi în special pentru protecția mediului.

puf-plop-1

O persoană alergică la puful de plop are în primul rând probleme de respirație, mâncărimi ale ochilor și ale nasului, lăcrimează constant, strănută și prezintă, în unele cazuri, stări de slăbiciune. Netratate, aceste simpotome pot duce la probleme medicale și mai grave, precum astmul bronșic.

Potrivit medicilor, pentru a preveni alergiile de la puful de plop, trebuie să aerisim în fiecare zi, iar după fiecare ieșire în aer liber este esențial dușul. De asemenea, medicii recomandă evitarea plimbărilor între orele 09.00 și 10.00 în zonele în care sunt plopi, deoarece în acest interval cantitățile de puf din aer sunt mai mari.

Ca primă metodă de prevenire a alergiilor sunt recomandate medicamentele antihistaminice, care au rolul de a bloca substanțele pe care le produce corpul în cazul alergiilor. De asemenea, se pot folosi injectiile cu cortizon sau sprayurile nazale descongestionante.

puf-plop-2

LĂSAȚI UN MESAJ